Huisregels i.v.m veiligheid van de peuters

Algemeen
Met elkaar dragen we zorg voor de veiligheid van de kinderen in en bij de peuteropvang. Om die veiligheid te garanderen zijn de onderstaande huisregels opgesteld.

Halen en brengen
Ouders zijn verantwoordelijk voor het veilig halen en brengen van de peuters tot in het lokaal van de peuteropvang. Buggy’s blijven in de hal bij de kapstok staan en worden niet mee genomen het lokaal in.

Garderobe
Zodra de jas van de peuter aan de kapstok hangt zal deze naar binnen worden gebracht in het lokaal, zodat anderen bij de kapstok kunnen.

Leefruimte
Na het spelen ruimen de kinderen met de leidsters los liggend speelgoed op. Het speelgoed heeft een vaste plaats in de kasten. Grote speelobjecten worden niet voor de uitgangsdeur geplaatst. Knutselmaterialen zijn buiten het bereik van de kinderen opgeborgen in de werkkast. Elektriciteit en de verwarming zijn voor de kinderen afgeschermd.

Keuken 
Leidsters zien erop toe dat de kinderen niet in het keukentje komen. Schoonmaakmiddelen staan in de bovenste kastjes van de keuken.
Kinderen kunnen niet bij bestek komen.
Leidsters zien er op toe dat kinderen niet met de kraan spelen.

Buitenruimte
Bij het naar buitengaan wordt gebruik gemaakt van een evacuatiekoord. Voor het buitenspelen wordt gebruik gemaakt van het afgeschermde plein van de kleuterschool. Dit plein grenst aan twee zijde aan andere pleinen en heeft geen uitgang naar de openbare weg.

Schoonmaak
De ruimte van de speelzaal wordt buiten openingstijden schoongemaakt.

Sanitair
Kinderen maken alleen onder begeleiding van leidsters gebruik van het sanitair.